5. elokuuta 2014

Lautamuottipinta tehtaalla

Kävimme tänään arkkitehdin kanssa vierailulla betonielementtitehtaalla Lopella (NB-Seinä). Monien mutkien jälkeen arkkitehtimme suunnittelema pykälletty pystylautamuottipinta saatiin tuotantoon. Aikataulu tämän erityisen muotin vuoksi hieman venyy, mutta katsotaan sitä... Mutta oli se upeaa pintaa!


Tavallisessa lautamuottipinnassa laudat ovat yhtenä levynä vieretysten, kun meidän muottipinnassa laudat pykältävät, eli ovat eri syvyyksissä. Lisäksi muottilaudat ovat eri levyisiä. Melko uniikkia pintaa siis ja jokaisesta pinnasta tulee erilainen. Kaikki 120m2 tätä pintaa näyttää varmasti upealta ja eläväiseltä. Kuvissa etuoven elementti jolla korkeutta useampi metri. Aukossa näkyy apukarmit. Harmaa väri vielä hieman tummentuu, kun pinta käsitellään jotta se voi jäädä betonipinnalle.


 Näimme myös, kuinka lautamuottipinnalle syntyi betonia. Pedillä oli työhuoneen kohdalle tuleva elementti, jossa yläosa tulee rapattuna ja alaosa lautamuottipinnalla.


Elementtien työnlaatu oli erinomaista ja mielestäni Potiuksella oli oikeanlaista rohkeutta ryhtyä toteuttamaan meidän ajatuksiamme ensimmäistä kertaa!

Katselmuksen jälkeen kävimme vielä asennusprosessia läpi ja keskustelimme alan tilanteesta. Lisäksi asiantuntijoilta tuli hyviä ajatuksia kokemuksista akustiikkalevyistä. Täytyypä alkaa tututustumaan...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti