27. kesäkuuta 2014

Perustukset valmiit

Kuten aiemmin todettu, anturat tehtiin Potiuksen toimesta. Sokkeleitahan ei erikseen tehty, koska ovat mukana elementeissä.
Teknisen tilan varauksen oikealla puolella anturaan (selvisi, ettei kaikki olleetkaan)

Sala-ojakaivo lähes anturassa...
Itse anturatyöt menivät tehokkaasti, kun oli päästy alkuun. Maatöiden jälkeen tosiaan huomattiin, että talousrakennus oli liian lähellä ojaa, joten sitä jouduttiin siirtämään 0,5m kohti päärakennusta. Meitä se ei haitannut.
Kunnan merkitessä rakennuspaikkaa ennen perustuksia, heillä oli haasteita löytää kulmien paikat piirustuksista suhteessa maastoon. Kyse ei ollut heidän ammattitaidostaan, olimme varmaan jättäneet jotain mittoja kuvista pois...

Pylväiden anturavalut muoteissaan rakennusten välillä
Potiukselta tuli oma mittamies vielä merkitsemään paikat ja pääsin hänen kanssaan puhumaan talousrakennuksen siirtämisestä ja saimme lopullisen paikan kivasti paikalleen.

Anturamuotit rakennettiin viikossa ja viikon lopulla sitten tuli valu. Maanantaina muotit purettiin pois ja anturat olivat valmiit. Ja kunta kävi tekemässä sijaintikatselmuksen seuraavan viikon maanantaina. En sanoisi, että olisi ollut mitenkään hankalaa tms. Ainoa kysymyksiä herättänyt kohta oli korot, jotka erosivat rakennesuunnittelijan saamista. Mutta muutamalla puhelin soitolla nekin saatiin kuntoon kun se ei meille ollut mikään deal breaker.
Pohjoiskulmasta, jossa pylväsantura kannattelemaan parvekkeen tukipylvästä. Lisäksi teknisen tilan putket.

Ja muotit ovat pois! Huomioitavaa on tuo musta paksu putki, joka tulee talousrakennuksesta. Sen pitäisi olla teknisen tilan putkien kanssa samassa kohdassa.... mutta eipä olekaa :)
Tässä lämmönsiirtoputki talousrakennuksesta. Lähinnä tulee mieleen Anakonda...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti