21. elokuuta 2014

Ensimmäisen kerroksen työt alkaneet

Maanantaina pitkään odotettu betonielementtien pystytys alkoi!
Itse olimme töissä, mutta kävimme iltapäivästä heti töiden jälkeen tarkistamassa tilanteen.

Lautamuottipintaa paikoillaan
Oli kerrassaan upeaa nähdä jo kaukaa nosturin aisa pystyssä!

Koko päivän kestänyt sade ei ollut pystytystä haitannut, paitsi että olisihan sitä ollut kivempi työskennellä vähemmän kosteissa olosuhteissa. Seinät olivat nousseet hienosti pystyyn ja vain yksi sokkelielementti meni vaihtoon sen rikkoutumisen vuoksi. Mutta sekin saadaan ensi viikolla toisen kerroksen elementtien yhteydessä.
Elementit etelästä päin, sorakasassa makaa takan kuorielementti

Tähän mennessä kuvat ovat ainoa konkreettinen asia ja niitä on yritetty miettiä ja mittailla ja tutkia 3D-malllinnuksia. Nyt kuitenkin kuvat alkoivat olla käsin kosketeltavia. Varmasti monelle suunnittelijalle kohteen näkeminen on arkipäivää, mutta ensirakentajalle seinien ensi näkeminen on sanoinkuvaamatonta.
Olohuoneen lävistämä kantava elementti

Vaikka sisätäyttöjä vielä puuttuu ja ikkunoihin täytyy varvistella, alkavat tilat jo hahmottua. Seuraavaksi työt jatkuvat ontelolaattojen asennuksilla, pilariharkkojen muuraamisella ja muilla ensimmäistä kerrosta täydentävillä töillä. Lisäksi omassa mielessä pyörii lattia- ja kattotöiden aikatauluttaminen, että työt eivät seiso elementtien pystytysten jälkeen.

Ehkä tämän hetken komein elementti pihalla

1 kommentti:

  1. Moi, hienolta näyttää! Ja muistan hyvin tuonkin tunteen, kun näkee jo kaukaa nosturin aisan nousevan maisemasta - meidän talo nousee tuolla!
    Toivotaan nyt oikein pitkää ja lämmintä ja vähäsateista syksyä, eikös vain!

    VastaaPoista