16. huhtikuuta 2014

Töiden aloitus ja tarjouksien keräilyä

Tänään maatyöurakoitsija aloitti työt tontilla ja työt saadaan valmiiksi wappun. Eiköhän sieltä jotain kuviakin saada!


Back-officessa käydään läpi LVI-tarjouksia ja kattoristikkotarjouksia. Olen saanut muutaman tarjouksen erikseen ilmanvaihdosta ja osan taas koko LVI-urakalla. Näiden muutamien tarjousten jälkeen alkaa noiden sisältöjen läpikäynti, mitkä nyt kuuluvatkaan lattialämmitys-/porakaivourakoitsijalle ja mitkä työt lvi-kokonaisuuteen. Taloomme tulee lisäksi kaksi iv-konetta ja lämminvesivaraajaan molempiin rakennuksiin omansa.

Viime viikolla sain rakennesuunnittelijalta myös kuvat 66:n kattoristikon ja vaarnapalkin tarjouspyyntöön. Yllätyin positiivisesti, että lähialueelta löytyi useampikin ristikkotarjoaja ja eivätkä hinnatkaan hiponeet pilviä. Muutamaa tarjousta vielä odottelen, että saadaan tehtyä päätös ja ristikot tilaukseen. Kattourakkakin kun tuli lyötyä viime viikolla lukkoon, niin olisi se kiva saada myös nuo ristikot ajoissa paikalle.

Seuraavat vaihe onkin varmasti ensimmäinen "haastava" osuus, kun haluaa aikatauluttaa kaikki työt tehokkaasti. Ja kuitenkin auttaa mahdollisimman monia eri urakoitsijoita kommunikoimaan keskenään, jotta useammalle asialle löytyy joku tekijä. Aivan satavarmasti kohtaamme tilanteita, joissa vastuu on ei kenenkään.

Nyt odotellaan vielä sähkösuunnitelmien valmistumista, niin siitäkin saadaan tarjouspyyntöjä eteenpäin.
Tässä arkkitehdin luonnos ulkovalaistuksesta sisäänkäynnillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti