1. huhtikuuta 2014

Aloituskokous ja rakennuslupa

Jätimme rakennusluvan kuntaan 31.1.2014, joka oli viimeinen päivä kun alkuperäisen suunnittelutarveratkaisun päätös oli voimassa. Ei siis hetkeäkään liian aikaisin :)
Tätä ennen olimme jo koonneet kaikki samat materiaalit lupapiste.fi -palveluun ja ilmoittaneet tästä rakennusvalvontaan. Onneksi olin yhteydessä hyvissä ajoin rakennusvalvontaan kysyäkseni mitä materiaaleja tulee toimittaa fyysisesti paikalle. Selvisi, että lupapiste.fi -palvelu ei täysin toimi joten varmempaa on toimittaa hakemus kokonaisuudessaan paperisena kuntaan.
Lupapiste.fi -palvelu vaikutti kaikin puolin mielenkiintoiselta ratkaisulta, koska kävimme jo etukäteen tarkastajan kanssa keskustelua mitä pitää muuttaa. Näin saimme luvan muutoksilla.
Kunnan sivuilla haja-asutusalueen rakennuslupien käsittelyssä kerrottiin menevät 2kk. Meillä meni kuukausi, mikä oli aivan mahtavaa! En sitten tiedä, mitä iloa siitä oli että materiaalit oli jo etukäteen tutustuttavana sähköisesti. Suunta on kyllä oikea!

Aloituskokous pidettiin viime viikolla kunnan rakennusvalvonnan tiloissa. Paikalla olivat rakennuttajat, vastaava mestari ja pääsuunnittelija sekä tietenkin rakennustarkastaja.
Kokous oli rennon asiallinen ja siellä käsiteltiin tiiviisti käytännön asiat työmaalla, kuvat ja hankkeeseen liittyvät henkilöt. Ainoaksi tehtäväksi meille jäi pyytää naapurilta lupa lämpökaivon poraamisesti rajan viereen.

Vastaavista puuttuvat sisätöiden kvv- ja iv-vastaavat, joiden toivon löytyvän urakoitsijoita haettaessa.

Tontilla törröttävät nyt sähkökaappi, (johon tulee jo sähkö) sekä pienpuhdistamo (Jita Kemik).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti